FitNord Safety Squat Bar

  Kommer snart    Sponsrad länk för Sportproffsen

FitNords Safety Squat Bar är en hårdkromad specialstång för uppbyggande av kraft och muskelmassa i kroppens nedre delar. Den är ett utmärkt alternativ för den traditionella skivstången och passar för många olika rörelser.

Tack vare de vadderade axelstöden fördelas vikten jämnt på axlarna och till exempel i hukande ställning är axlarnas position mycket skonsammare för lederna än med en vanlig stång. Stången passar därför utmärkt för personer med begränsad rörlighet i axlarna. 

När du gör knäböj med Safety Squat Bar är ryggen betydligt mer upprätt än vid vanliga bakre knäböj, vilket minskar belastningen på ländryggen och tränar effektivt upp bål- och benstyrkan. Tack vare den mer upprätta positionen är det även lättare att komma djupare i knäböjen.

I den här modellen är greppen närmare varandra och längre än i många andra modeller, vilket passar många användare bäst. I lyftläget är vinkeln mellan handtagen och stången 30 grader, vilket garanterar en optimal viktfördelning. De avtagbara vadderingarna är av hållfast och stabil PU-skumplast och klädda med konstläder.
Testa Safety Squat Bar i bakre knäböj och även i till exempel följande rörelser: Utfallssteg Främre knäböj Höftfällning Höftlyft Stående armhävning Teknisk information: Lastkapacitet: max. 450 kg Vikt: 26 kg Lämplig för 50 mm plattvikter Tjocklek 32 mm Vinkel mellan handtagen och stången: 30 grader Hanterar längre än andra modeller Hård krom finish Total längd 220 cm Ramlängd 133 cm Handtagens längd är 52 cm Beställ en Safety Squat bar nu och träna säkert!
 

FitNord Safety Squat Bar finns i kategorin Skivstänger Och Lås (50 mm). FitNord är ett av våra märken som säljs direkt av Sportproffsen.

Läs mer…