Gettested

Allergi och Matintoleranstest 79 ämnen

1 599 kr 1 998 kr
I lager    Sponsrad länk

Allergi – Matintoleranstestet är för dig som vill testa både allergi och matintolerans, vilket är två olika typer av reaktioner. Det innebär att du får två olika tester samtidigt, och totalt 78 olika ämnen analyseras åt dig. Kanske har du ett eller flera symtom som gör att du inte är varm? Olika livsmedel kan hjälpa dig med svår allergi mot mögel, hundar, katter, hästar, fästingar m.m.
Med det så kallade kapillärblodprovet, som analyseras av vårt laboratorium, får du svar på om du har IgE- eller IgG4-antikroppar mot totalt 78 ämnen. Testet gör du hemma, allt du behöver skickas hem till dig efter beställning, enkelt, snabbt och smidigt!
Allergitestet mäter följande ämnen
Följande markörer mäts i allergitestet:


Björkpollen)

Hasselnöt (pollennöt)

Oliv (pollen)

aska (pollen)

Timothy gräs (pollen)

Råg (pollen)

Bermudagräs (pollen)

Bahia gräs (pollen)

Ambrosia malört (pollen)

Grå bo (pollen)


Svarta kämpar (pollen)

Katt

HÄST

Hund

Dammkvalsterkackerlacka

Mögel

Äggvita

Komjölk

Torsk
Lax

Krabba

Räka

Kött (fläsk, nötkött,
kyckling, lamm)

Vete

Ris

Soja

Potatis

Jordnöt

Hasselnöt
Mandel

Tomat

Morot

Apelsin

Jordgubbe

Äpple

Persika

Matintoleranstestet (IgG4) mäter följande livsmedel:
Matintoleranstestet mäter följande markörer

Lax

Torsk

Sill

Räka

Blåmussla

Fläsk

Nötkött

Kyckling

Vete

Råg
Havre

Majs

Ris

Bovete

Amarant

Morot

Selleri

Vitkål

Vitlök

Lök


Gröna ärtor

Gröna bönor

Soja

Jordnöt

Tomat

Gurka

Potatis

Senap

Äggvita

Äggula
Mjölk

Getmjölk

Fårmjölk

Apelsin

Banan

Äpple

Kiwi

Hasselnöt

Valnöt

Mandel

IgE vs. IgG
Detta test mäter IgE-antikroppar för allergi och IgG4-antikroppar för matintolerans. De är två olika system - en allergi handlar om ett immunsvar, medan en matintolerans handlar om en mag-/tarmreaktion. Det betyder att du kan få utslag av ett allergiskt livsmedel, men inget av en matintolerans, eller omvänt, du är intolerant mot ett ämne, men inte allergisk. Allergiska reaktioner är ofta omedelbara och kan variera från milda symtom som rinnande näsa till allvarliga, livshotande reaktioner. Matintoleransreaktioner kan ta timmar till dagar innan de dyker upp och kan vara mycket fläckiga, det kan vara allt från trötthet, humörsvängningar till hjärndimma, huvudvärk osv.
ELISA-metod
Matintoleranstestet utförs med ELISA-metoden. ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay) är en analysteknik designad för att detektera och kvantifiera lösliga substanser som peptider, proteiner, antikroppar och hormoner. I ELISA immobiliseras antigenet (målmakromolekylen) på en fast yta (mikroplatta) och komplexbinds sedan med en antikropp kopplad till ett reporterenzym. Detektion utförs genom att mäta aktiviteten hos reporterenzymet genom att inkubera med ett lämpligt substrat för att producera en mätbar produkt. Det viktigaste inslaget i ELISA-testet är den mycket specifika antikropp-antigeninteraktionen.
Viktigt
Om du gör allergi + matintoleranstestet är det viktigt att du har exponerats för de testade ämnena de senaste tre månaderna, om det har gått längre tid finns risken att det inte har lika stark effekt på testet resultat.

Gettested är ett av våra märken som säljs direkt av Nordictest.

Läs mer…