Gettested

Fruktosintoleranstest

999 kr
I lager    Sponsrad länk

Ta reda på kroppens reaktion på fruktos med vårt pålitliga fruktosintoleranstest! Nordictest är stolta över att erbjuda högkvalitativa hemtester som ger dig möjligheten att få insikt i ditt välbefinnande. Med ett fruktosintoleranstest från GetTested kan du enkelt och bekvämt ta reda på om du har fruktosintolerans, en vanlig matsmältningsstörning relaterad till sockerarten fruktos.

Vad är fruktosintolerans?


Fruktosintolerans är en tillstånd där kroppen har svårt att bryta ner och absorbera fruktos, vilket kan leda till obehagliga matsmältningsproblem. Fruktos är en naturligt förekommande sockerart som finns i olika frukter, honung och vissa sötningsmedel. Vid fruktosintolerans kan kroppen inte producera tillräckligt med ett enzym som kallas fruktosmalabsorption, vilket resulterar i att fruktos inte kan brytas ned ordentligt.


Kan man vara allergisk mot fruktos?


Nej, fruktosintolerans är inte en allergi mot fruktos. Det är en metabolt tillstånd där kroppen har svårigheter att hantera fruktos. Det skiljer sig från en allergisk reaktion där immunsystemet är involverat.


Orsaker till fruktosintolerans


Det finns olika faktorer som kan orsaka fruktosintolerans. En vanlig orsak är en brist på enzymet fruktosmalabsorption, vilket resulterar i svårigheter att bryta ner fruktos korrekt. Vissa människor kan också uppleva en ökad känslighet mot fruktos på grund av deras genetiska predisposition eller på grund av andra underliggande sjukdomar i mag-tarmkanalen.


Symptom vid fruktosintolerans


Personer med fruktosintolerans kan uppleva en rad symtom efter att ha konsumerat livsmedel som innehåller fruktos. De vanligaste symtomen inkluderar buksmärtor, gasbildning, uppblåsthet, diarré och ibland även illamående. Symtomen kan variera i intensitet beroende på individen och mängden fruktos som konsumeras.


Essentiell fruktosuri


Essentiell fruktosuri är en sällsynt genetisk sjukdom där en person saknar enzymet aldolas B, som behövs för att metabolisera fruktos. Detta tillstånd kan orsaka allvarliga komplikationer och leder till att fruktos ansamlas i blodet och urinen. Om du misstänker att du kan ha essentiell fruktosuri bör du söka medicinsk hjälp för en korrekt diagnos och behandling.


Medfödd fruktosintolerans


Medfödd fruktosintolerans är också en ovanlig genetisk sjukdom som innebär att en person inte kan bryta ner frukt

Gettested är ett av våra märken som säljs direkt av Nordictest.

Läs mer…