Gettested

Hormontest Kvinna

2 299 kr
I lager    Sponsrad länk

Vilka hormoner som analyserasKortisolÖstradiol (E2)ProgesteronDHEATestosteronRation mellan östradiol (E2) och progesteronVanliga symtom vid hormonella obalanserOregelbunden menstruation: Det kan vara en förändring i menstruationscykeln, såsom längre eller kortare cykler eller utebliven menstruation.
PMS (Premenstruellt syndrom): Detta innebär fysiska och emotionella symtom som kan uppträda före menstruationen, såsom humörsvängningar, irritabilitet, bröstspänningar och trötthet.
Infertilitet: Svårigheter att bli gravid kan vara ett tecken på hormonell obalans.

Trötthet: En obalans i hormonerna kan påverka energinivåerna och leda till konstant trötthet eller utmattning.
Värmevallningar: Plötsliga och intensiva värmevallningar kan inträffa under klimakteriet på grund av hormonella förändringar.
Viktökning: En hormonell obalans kan påverka ämnesomsättningen och resultera i viktökning, särskilt runt magen.
Hudproblem: Akne, torr hud och andra hudproblem kan vara kopplade till hormonella obalanser.
Sömnproblem: Hormonella förändringar kan påverka sömnmönstret och leda till sömnproblem som insomnia eller sömnlöshet.DHEADHEA är ett hormon som kan omvandlas till både testosteron och östrogen. Det är ett kraftfullt hormon och betraktas som doping om det tillsätts i överskott. Det är därför det är viktigt för både män och kvinnor.Normalt sett är DHEA-halten som högst när vi är i 20-årsåldern och minskar gradvis med åldern. DHEA påverkar vår prestation, energinivå, potens, minne, muskelmassa, hud, kroppslukt, benmassa, utvecklingen av könshår i puberteten samt hjälper till att hålla oss unga och bibehålla vikten.Kronisk stress kan minska DHEA-nivåerna.KortisolKortisol är ett hormon som kan mätas med detta test på morgonen. Om du önskar att mäta kortisol vid flera tillfällen under en dag, rekommenderar vi istället vårt kortisoltest som ger 7 mätningar och 5 värden.Kortisol anses vara vårt stresshormon och frisätts när vi utsätts för fysisk eller psykisk stress. Det produceras i binjurarna och hjälper oss att prestera bättre fysiskt och mentalt i akuta stressituationer. Varken för höga eller för låga nivåer av kortisol är bra.ÖstrogenDetta test mäter nivåerna av östradiol (E2) samt förhållandet mellan östradiol och progesteron. Östradiol betraktas som det viktigaste östrogenhormonet och är känt som kvinnans fertilitetshormon.ProgesteronProgesteron, även känt som gulkroppshormon, är främst ett kvinnligt könshormon som påverkar fertilitet och ägglossning. Det fungerar också som en förstadie till könshormonerna testosteron, östrogen och kortisol och spelar en viktig roll för det centrala nervsystemet. Förändrade nivåer av progesteron kan leda till betydande obalanser i andra hormoner samt påverka viktiga funktioner i medvetandet, kognitionen och sinnesstämningen. Nivåerna av progesteron varierar under menstruationscykeln och ökar efter ägglossningen.TestosteronTestosteron är känt som ett manligt hormon, men även kvinnor behöver testosteron, fast i mindre mängder än män. Testosteron spelar en viktig roll för energi, sexlust och muskeluppbyggnad. Förhöjda nivåer av testosteron kan förekomma hos kvinnor med PCOS (polycystiskt ovariesyndrom).Hormonernas funktionProgesteron spelar roll för hjärnan, kollagenproduktionen, fertiliteten, koncentrationen, benmassan, sömnen och mer.
Östrogen spelar roll för fertiliteten, huden och håret, sömnen och mer.
Testosteron spelar roll för energi, uthållighet, muskelstyrka, sexlusten och mer.
DHEA spelar roll för metabolismen, sexlusten, minnet, immunsystemet, kardiovaskulära systemet, stress och mer.
Kortisol spelar roll för stress, välmående och mer.Detta test passar dig som önskar få en helhetsbild av dina hormonnivåer och även mäta ditt kortisol. Om du är man rekommenderas istället testet Hormon-profil Man.
Hur går testet till?Testet är en salivtest som enkelt kan samlas in hemma vid två tillfällen under en dag: första saliven direkt efter att du vaknat och sedan 30 minuter senare. Om du är en menstruerande kvinna bör provet samlas in en vecka efter ägglossningen. Vid en normal menstruationscykel inträffar ägglossningen vanligtvis runt dag 14, vilket innebär att provet bör tas på dag 21. Det rekommenderas vanligtvis att provet samlas in mellan dag 19 och 21 i menscykeln. Självklart kan du också ta testet om du har nått eller passerat klimakteriet (menopaus och postmenopaus).Provet skickas sedan till ett laboratorium för analys, och du får ditt svar digitalt så snart laboratoriet har analyserat provet. Frakten till laboratoriet ingår i priset.


Gettested är ett av våra märken som säljs direkt av Nordictest.

Läs mer…