Red Master Infraröd ljuspanel Biohacking Collective

I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

Red Master Infraröd ljuspanel
Red Master Infraröd ljuspanel från Biohacking Collective är en platta med inbyggd rödljusterapi med rött ljus (660nm) och infrarött ljus (850nm). Denna platta är 920 x 300 x 75 mm och ger dubbel effekt, vilket leder till en kortare behandlingstid på cirka 10 – 20 minuter per session. Plattan ger även möjlighet att byta mellan rött eller infrarött ljus beroende på vad du vill åstadkomma. Platta avger även låga EMF-värden för den som är känslig för detta.

Red Master Infraröd ljuspanel har 1500 w effekt. Förutom rött och infrarött ljus så har denna platta även möjlighet att pulsa ljuset samt 10 hz för lugnande effekt och 40 hz för mer energi.

Plattan levereras med ett stativ och möjlighet för väggupphängning.

Rödljusterapi har i sig ingen skadlig effekt på ögonen, men att titta direkt in i ljusterapi lampan bör undvikas då det trots allt är väldigt starkt ljus. Känner man obehag eller har känsliga ögon bör man använda skyddsglasögon. Att vistas i samma rum som en lysande lampa är inte skadligt för ögonen men var aktsam med att titta rakt in i ljuset.

 
Hälsofördelar med rödljusterapi:
Rödljusterapi har visat sig ha flera potentiella positiva hälsoeffekter på kroppen och sinnet, även om forskningen fortfarande är relativt ny och mer studier behövs för att förstå dess fulla omfattning och effektivitet. Några av de rapporterade positiva hälsoeffekterna inkluderar:

 

Smärtlindring: Rödljusterapi har visat sig lindra smärta i vissa fall, både akut och kronisk, genom att minska inflammation och stimulera produktionen av endogena smärtstillande ämnen som endorfiner.
Förbättrad sårläkning: Studier har visat att rödljusterapi kan påskynda läkningen av sår och skador på huden genom att främja produktionen av kollagen och öka blodcirkulationen till skadade områden.
Minskad inflammation: Rödljusterapi kan ha antiinflammatoriska effekter genom att minska frisättningen av proinflammatoriska cytokiner och öka aktiviteten hos antioxidativa enzymer.
Förbättrad muskelåterhämtning: Användning av rödljusterapi efter träning kan minska muskeltrötthet och främja snabbare återhämtning genom att öka blodflödet till musklerna och minska inflammation.
Boostar huden: Rödljusterapi kan förbättra hudens utseende och hälsa genom att stimulera produktionen av kollagen och elastin, vilket kan minska fina linjer och rynkor och förbättra hudens elasticitet.
Minskad ångest och depression: Vissa studier har föreslagit att rödljusterapi kan ha positiva effekter på sinnet genom att öka produktionen av signalsubstanser som serotonin och dopamin, vilket kan bidra till att minska ångest och depression.
Snabbare återhämtning: Rödljusterapi kan främja snabbare återhämtning från olika fysiska åkommor eller skador genom att öka cirkulationen och stimulera cellregenerering.
Ökad energi: Genom att stimulera mitokondriefunktionen kan rödljusterapi potentiellt öka energinivåerna i kroppen och förbättra den allmänna vitaliteten.
Stimulerar kollagenproduktion: Rödljusterapi kan öka produktionen av kollagen, vilket är viktigt för hudens struktur och elasticitet, som i sin tur kan minska synliga tecken på åldrande och förbättra hudens utseende.
Motverkar vintertrötthet: Genom att efterlikna solens naturliga ljus kan rödljusterapi hjälpa till att motverka vintertrötthet och säsongsmässig affektiv störning genom att stimulera produktionen av serotonin och förbättra humöret och energinivåerna.

 
Mildrar effekterna av blått ljus
 

Rödljusterapi har visat sig kunna hjälpa till att mildra effekterna av blått ljus från skärmar. Blått ljus från datorer, mobiltelefoner och andra elektroniska enheter har kopplats till sömnrubbningar och ögonbesvär som trötthet och ögonbelastning.

Genom att exponera ögonen för rött och infrarött ljus kan det potentiellt motverka negativa effekter av blått ljus. Rödljusterapi kan bidra till att balansera melatoninnivåerna i kroppen och därmed förbättra sömnen efter exponering för blått ljus. Dessutom kan rött ljus minska ögonbelastning och förbättra ögonkomforten efter att ha tittat på skärm under längre perioder.

Det är viktigt att notera att medan rödljus terapi kan vara användbar för att mildra vissa effekter av blått ljus, är det också viktigt att ta andra förebyggande åtgärder som att använda blåljusblockerande glasögon eller minska skärmtiden före sänggåendet för att optimera sömnen och ögonhälsan.

 
Information om Red Master Infraröd ljuspanel:
 

Effekt: 1500W

Storlek: 920 x 300 x 75mm

Våglängder: 660nm: 850nm

Strålvinkel: 60 grader

Livslängd: 50000 timmar

Irradians: Vid 0cm >200mW/cm2

Volt: 100 – 240V

Vikt: 10kg

Garanti: 1 år

 
Kliniska studier Red Master Infraröd ljuspanel:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21814736
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3635110/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4148276/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28748217
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8833286

 

Forskningen på rödljusterapi fortfarande är pågående, och dess effekter kan variera från person till person. Innan man börjar använda rödljusterapi för ett specifikt medicinskt tillstånd är det alltid bäst att rådfråga en kvalificerad hälsoterapeut för att få rekommendationer och vägledning. Rödljusterapi för allmänt förbättrad välmående välkomnas då behandlingen är helt ofarlig.

Red Master Infraröd ljuspanel Biohacking Collective säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…