The Sunset blåljusblockerande glasögon Biohacking Collective

I lager    Sponsrad länk för Biohackbalance

The Sunset blåljusblockerande glasögon Biohacking Collective
The Sunset blåljusblockerande glasögon från Biohack Collective blockerar 96 % (400-490nm) av det skadliga blåljuset från skärmar och andra artificiella källor.

Passar eftermiddag och kväll.
Bidrar till en bättre sömn.
Har en lugnande effekt.
Bör användas 2-3 timmar innan sängående.
One-size.

 
Vad är blåljus?
I dagens digitala tidsålder är våra liv intimt förknippade med skärmar. Vi spenderar timmar framför våra datorer, surfplattor och smartphones varje dag. Men vad vi kanske inte inser är hur detta konstanta exponering för blått ljus från våra skärmar kan påverka vår sömn och övergripande hälsa.

Blått ljus är en naturlig del av det ljus som vi utsätts för varje dag, även från solen. Men den mängd blått ljus som vi utsätts för från digitala skärmar är mycket högre än vad vi normalt skulle få från naturliga ljuskällor. Det är känt att blått ljus undertrycker produktionen av hormonet melatonin, vilket är avgörande för reglering av vår sömn-vaknadsrytm.

När vi exponeras för blått ljus på kvällen, sänder det signaler till våra hjärnor att det fortfarande är dagtid, vilket kan störa vår förmåga att somna. Detta kan leda till sömnproblem och en känsla av trötthet och dåsighet under dagen.

Effekten av blått ljus på melatoninproduktionen: Studier har visat att exponering för blått ljus på kvällen kan hämma produktionen av hormonet melatonin. Melatonin är ansvarigt för att signalera till kroppen när det är dags att börja förbereda sig för sömn.
Blått ljus och dygnsrytmen: Blått ljus spelar en central roll i regleringen av vår dygnsrytm eller cirkadisk rytm. När vi utsätts för blått ljus på kvällen signalerar det till våra hjärnor att det fortfarande är dagtid, vilket kan förskjuta vår naturliga sömn-vaknadsrytm och göra det svårare att somna.
Studier om blått ljus och sömnstörningar: Forskning har visat att överdriven exponering för blått ljus på kvällen är kopplad till sömnstörningar såsom sömnlöshet och dålig sömnkvalitet. Människor som spenderar mycket tid framför skärmar på kvällen tenderar att ha svårare att somna och uppleva en mindre förfriskande sömn.
Effekten av att minska blått ljus på sömnkvaliteten: Genom att minska exponeringen för blått ljus på kvällen kan vi främja en mer regelbunden sömn-vaknadsrytm och förbättra sömnkvaliteten. Detta kan göras genom att begränsa skärmtiden, särskilt strax före läggdags, eller genom att använda blåljusblockerande glasögon.
Användning av The Sunset blåljusblockerande glasögon: Blåljusblockerande glasögon är utformade för att filtrera bort en betydande del av det blåa ljuset från skärmar och andra ljuskällor. Genom att bära sådana glasögon under kvällen kan vi minska den negativa påverkan som blått ljus har på vår sömn och främja en mer avslappnad och naturlig sömnrytm.

 
Varför blåljusblockerande glasögon?
En enkel men effektiv lösning för att minska effekterna av blått ljus från skärmar är att använda blåljusblockerande glasögon. Dessa glasögon är utformade för att filtrera bort en betydande mängd blått ljus från skärmar och andra ljuskällor.

Genom att bära blåljusblockerande glasögon under kvällen kan vi minska den negativa påverkan som blått ljus har på vår sömn. Dessa glasögon kan hjälpa till att bibehålla produktionen av melatonin och främja en mer avslappnad och naturlig sömnrytm.

I en värld där skärmar är oumbärliga för många av oss är det viktigt att vara medveten om hur vår skärmtid påverkar vår hälsa, särskilt vår sömn. Genom att minska skärmtiden innan läggdags och använda The Sunset blåljusblockerande glasögon kan vi ta kontroll över vår sömn och främja en mer hälsosam och balanserad livsstil.

Här hittar du fler blåljusblockerande glasögon

The Sunset blåljusblockerande glasögon Biohacking Collective säljs direkt av Biohackbalance för snabb leverans.

Läs mer…