Vad är ett aktivitetsarmband och vad brukar du kunna mäta?

Vad är ett aktivitetsarmband och vad brukar du kunna mäta?

Det blir allt populärare med aktivitetsarmband, och det finns många att välja på. Här tittar vi närmare på vad armbanden brukar kunna mäta och varför de kan vara bra att använda. Och vad finns det egentligen för aktivitetsarmband på marknaden?

Vad är ett aktivitetsarmband?

Ett aktivitetsarmband är ett armband som mäter din fysiska aktivitet och andra saker som är kopplade till din hälsa. Tanken är att armbandet ska registrera all viktig data så att du kan följa upp den över tid och må bättre. Du brukar ha på dig armbandet dygnet om för att fånga upp så mycket som möjligt.

Ett aktivitetsarmband behöver sitta bekvämt; inte för hårt och inte för löst. Det ska fungera bra både i vardagen och under träning. Det finns också aktivitetsarmband som är designade för barn.

Varför är aktivitetsarmband bra?

Om du vill få bättre koll på din hälsa kan ett armband vara ett bra steg. Det du upptäcker med hjälp av armbandet kan förvåna och öka din hälsomedvetenhet. Dessutom motiverar ett aktivitetsarmband dig att förbättra den, t ex genom att gå fler steg varje dag.

Vad brukar du kunna mäta?

Några mätningar som ingår i aktivitetsarmband brukar vara:

  • Stegräkning
  • Sömn
  • Puls
  • Kalorier
  • Blodtryck

Dyrare och mer avancerade aktivitetsarmband brukar ha funktioner som t ex GPS. I vissa av armbanden finns det också funktioner för att exportera informationen till din dator eller smartphone.

Vilka finns det att välja på?

Idag är marknaden full av aktivitetsarmband, allt från enkla och billiga varianter till avancerade armband med massa funktioner. De brukar vara av hög kvalitet och ge bättre mätningar än de flesta mobiltelefoner. Valet av produkt handlar snarare om din budget och dina behov.

Skriv en kommentar

Butik

Vad är EKG och hur fungerar det?

Vad är EKG och hur fungerar det?

EKG står för elektrokardiogram och är en del av många hälsoundersökningar. Det mäter impulserna i hjärtat och görs i vården. Här tittar vi närmare på det viktigaste som är bra att veta om EKG. Hur gör…

Visa hela inlägget